Legyen egységben a nemzet és a távolban élők, egy szívvel-lélekkel imádkozzanak velünk!

Készüljünk Pünkösdre Kilenceddel!

 

Válasszunk valamilyen Szentlélekhez szóló imát és az alábbi elmélkedésekből egyet-egyet!

 

2017. 05. 05.

Kedveseim! Legyetek nyitottak mások megsegítésére, és ne halasszatok el egyetlen lehetőséget sem. Csak az tud jót cselekedni, aki közel van Jézus Szívéhez, aki átérzi mások szenvedését, és szeretne megoldást találni testvére életére. De ha ez nem is sikerül, megmarad az együttérzés, és a tenni akarás. Ilyen esetben az ima meghozza a kívánt eredményt. Imádkozzunk bátran azok jelenlétében, akiknek segíteni szeretnénk, hiszen nem mi hozzuk el a megoldást, hanem Jézus, Akinek kezébe ajánljuk magunkat, és a szóban forgó személyt. Lássák és érezzék testvéreink, hogy készek vagytok megtenni értük mindent. Évátok amen!

2017. 05. 06.

Kedveseim! Tanuljatok meg lemondani önmagatokról és figyeljetek másokra! Meglátjátok mekkora öröm lesz számotokra, ha nem a saját magatok problémájával foglalkoztok, hanem másokét tartjátok előnyben. Megoszthatjuk nehézségeinket, de ügyeljünk arra, hogy senkit se terheljünk vele. Figyeljünk a másik ember reakcióira, és inkább őt beszéltessük, minthogy saját magunk legyünk a középpontban. Mivel Jézusnak akarunk megfelelni, ezért mindig tartsuk szemünk előtt, milyen válaszokat adunk testvéreinknek. Legyetek nyitottak, és bátran tegyetek tanúságot Jézusról.

2017. 05. 07. Oltáriszentségi Jézus

Gyermekeim! Elsősorban nektek van szükségetek rá, hogy Hozzám jöjjetek, és felfedezzétek szentségi Jelenlétemben szeretetem kiáradását. Azért van szükségetek imádni Engem, hogy elnyerjétek azokat a kegyelmeket, amelyeket szeretnék kiosztani nektek. Vágyom a szeretetetekre, hogy kifejezzétek, mennyire ragaszkodtok Hozzám. Ó, ha felismernétek az Én végtelen kicsinységemet, amellyel elrejtőztem a szentostyában, bizony komolyan vágyódnátok Utánam. Én azonban nem vagyok egyedül a Monstranciában, mert angyalaim, és szentjeim Édesanyámmal együtt jelen vannak minden tabernákulum mellett. Azért rejtőzködöm el, hogy megajándékozzalak benneteket Jelenlétemmel, és kioszthassam köztetek kegyelmeimet. Mennyire vágyom utánatok, és mennyire fáj, amikor közömbösek vagytok a Velem való bensőséges találkozásban. Ha megértenétek, hogy ilyenkor mennyire közel vagyok hozzátok, nem kételkednétek, és sietnétek megvigasztalni Engem. Legyetek áldottak, és imádkozzatok a közömbös lelkekért, hogy megtérjenek, és elfogadjanak Engem. Szeressetek, mert, határtalanul szeretlek benneteket. Jézus

2017. 05. 08.

„Testvéreim! Készüljetek, mert Jézus kiárasztja Szentlelkét rátok, és ha megértitek, hatalmas kegyelmekben részesültök. Csak akkor, ha vágytok rá, és elfogadjátok kezéből, amit akar nektek adni. Szeretetének végtelen jeleként szeretne megajándékozni a békességgel, mint folyammal, mely Tőle származik. Ne utasítsátok vissza kegyelmének kiáradását, mert nagy szükségetek lesz rá. Nem elég vágyódni Jézus ajándékai után, mert minden kegyelemmel el kell számolni, hogyan sáfárkodtunk vele. Bízzatok, mert minden szükséges eszközt megkaptok a boldoguláshoz. Legyetek nyitottak, és őrizzétek meg tisztán lelketeket a kegyelem kiáradásra.

2017. 05. 09.  

Kedveseim! Jézus szeretete irántunk soha nem lankad, és azok iránt sem, akik hátat fordítottak Neki. De akik követitek Őt, és megtartjátok parancsait, azokat Szívébe zárja. Akik szeretitek Jézust, megajándékoz benneteket Szentlelkével, és különféle ajándékokkal halmoz el. Ezek olyan karizmatikus ajándékok, amelyeket az első Pünkösdkor kaptak az apostolok, és akik befogadták. A Szentlélek nem személyválogató, ott fúj, ahol akar, és ott tölti be küldetését, ahol akarja. Akik befogadják, nagy kegyelemben részesülnek, de amelyeket számon fog kérni az Úr.

2017. 05. 10.

Kedveseim! Soha ne kételkedjetek a Szentlélek kegyelmeiben, mert amikor betölt benneteket egyértelmű lesz számotokra a változás. Senki sem fogja megakadályozni kiáradását, mert mindenki ismerni fogja erejét. A Szentlélek csak azokat fogja betölteni, akik vágynak rá és nyitottak a kegyelmek elfogadására. Aki fél, és nem készül föl érkezésére, azt el fogja kerülni. Lelkében a félelem fogja elutasítani a Szentlélek adományait. Aki elfogadja, élete teljesen megváltozik, a Szentlélek ereje által újjá születik. Vágyakozzatok, és imádkozzatok, hogy megtapasztaljátok a kegyelem kiáradását.

2017. 05. 11.   

Kedveseim! A Szentlélek olyan ajándékokat készít, amely által jól felismeritek Krisztusnak azon erényeit, amelyet tettei által vitt véghez. Nemcsak felismeritek, hanem utánozni is akarjátok Jézus cselekedeteit. Legyetek boldogok, mert ezekkel a karizmákkal követni tudjátok Jézust, aki számotokra az Út, Igazság, és az Élet. Út, mert utat mutat nekünk az Ő követésére. Igazság, mert Általa értjük meg az Igazságot, és csak így juthatunk el az örök életre. Ez az út, nagyon sok lemondással jár, de ha felismerjük, hogy Jézus halad előttünk, akkor bátran vihetjük keresztünket, mert tudjuk, hogy Ő igája édes, és az Ő terhe könnyű. Csak így ismerhetjük meg a kereszt-hordozás titkát. Kövessük Jézust, bárhová is vezet minket, akkor életünkben örömet tapasztalunk.

2017. 05. 12.

Kedveseim! Jézus feltámadása örvendeztessen meg titeket, akik hisztek Benne. Nyissátok meg szíveteket, hogy a Szentlélek kiáradása ne legyen eredménytelen bennetek. A szív megnyitásához teljes bizalomra van szükségünk, mert csak akkor leszünk képesek átadni magunkat Jézusnak. A gyermeki ráhagyatkozásban, egészen megnyitni a szívünk. De csak tiszta lélekkel tudjuk ezt megtenni, mert akkor úgy engedjük el magunkat, hogy Jézus karjaiban találunk megnyugvást. Hatalmas benső örömmel tölt el bennünket ez a tudat, mert rátalálunk arra, Aki szeret minket.

2017. 05. 13.   Szűzanya

Gyermekeim! A Fatimai jelenésem évfordulóján nagy kegyelmeket készítettem mindazoknak, akik szeretettel emlékeznek meg Rólam. Édesanyátok vagyok, aki különös módon gondoskodom rólatok, és minden eszközt megragadok, hogy Szent Fiamhoz vezesselek benneteket. Fogjatok össze, és segítsetek nekem, hogy a rózsafüzér imádság mindenhová eljusson. Ismertessétek meg gyermekeitekkel és unokáitokkal, hogy örömmel imádkozzák mindenhol a szent titkokat. A gyermekek imája a leghatékonyabb. Tanítsátok meg nekik, és minden nap imádkozzátok velem együtt a rózsafüzért. Nem véletlenül kérte Jézus, hogy a három Fatimai gyermeknek adjam át az üzenetet. A gyermeki szív a legnyitottabb, hogy eljusson hozzá a kegyelem. Szerettessétek meg velük az imádságot. Édesanyátok

Anna Terézia

http://engesztelok.hu/lelkielet/1229-keszuljunk-punkosdre-kilenceddel

Legyen egységben a nemzet és a távolban élők, 

egy szívvel-lélekkel imádkozzanak velünk!

pnksdplakat_535.jpg

Pünkösdi előkészület a napi evangéliumok segitségével

 

2018. 05. 07.

Kedveseim! Jézus nagyon pontosan fogalmaz, amikor a Vigasztalóról beszél. "Akit az Atyától küldök nektek, az Igazság Lelke, Aki az Atyától származik, ő tanúságot tesz rólam.” A Szentlélek által minden feltárul előttünk, amit Jézus tanított nekünk, és megadja, hogy mindenre emlékezzünk. Ezért kell ismernünk az evangéliumokat, hogy felismerjük Isten szavát, és megfeleljünk vádlóinknak. Bennünket is fognak üldözni, ha Jézust üldözték, és gyűlöletesek leszünk azok szemében, akik „jót” akarnak tenni velünk. Valójában, ők nem ismerik az Atyát. Ezek az események rajtunk is beteljesülnek, de nem mindegy, hogy melyik oldalon állunk. Ne féljünk a megpróbáltatások tüzétől, hanem bízzunk a Szentlélek megvilágosító kegyelmében, hogy mi is bátran tegyünk tanúságot Jézusról.

2018. 05. 08.

Kedveseim! Jézus szavait nem értették a tanítványok, amikor elmeneteléről beszélt. Pedig Ő azt az igazságot mondta, ha Ő nem megy el, akkor nem jöhet el a Szentlélek, a harmadik isteni személy, Aki vigasztalóként érkezik. Eljövetelekor „meggyőzi a világot a bűnről, az igazságról, és az ítéletről.” A világ hitetlensége a bűn melegágya, Jézus az Atyánál van, és megtörte a sátán hatalmát, aki Isten országának eljövetelét nem tudja megakadályozni. A Szentlélek nem magától szól, mert az Atyától és a Fiútól származik, ezért azt mondja, ami azonos az Övékkel. Nekünk is el kell fogadni azokat a tanításokat, amelyek Istentől származnak. Nem hirdethetünk mást, mert akkor nem vagyunk az Övéi. Ma, a keresztények között is rengeteg eretnekség ütötte fel fejét. Ezeket nevezik modern tanításoknak, de mi ne engedjük, hogy megmételyezzenek bennünket.

2018. 05. 09.

Kedveseim! Az Atya kijelenti magát Szentlelke által, Akit Jézus küld el nekünk. Ezért dicsőíti meg az Atyát, és Jézust, „mert az enyémből kapja, amit kijelent nektek.” A Szentlélek eljövetelének feltétele az, hogy Jézus felmegy a Mennybe. Ezzel bizonyítja a megváltás művét. Mert ahová Ő megy, oda vagyunk hivatalosak mi is. Más helyen ezt mondja Jézus, "senki sem juthat el az Atyámhoz, csak általam". Ezért hit nélkül nem juthatunk az örök üdvösségre. Hitünket meg kell pecsételnünk a keresztség szentségével, amely eltörölhetetlen jegyet nyom a lelkünkbe. De a keresztség önmagában még nem elég a mennybe jutáshoz, mert úgy is kell élni, ahogy Jézus meghagyta nekünk. Soha ne szomorkodjunk, mert keresztények vagyunk, hiszen az örök élet záloga nálunk van.

2018. 05. 10.

Kedveseim! Jézus tanítványai nem értettél mit akar mondani nekik: „rövid idő, és már nem láttok engem, ismét rövid idő, és viszontláttok engem?” A világ örül, amikor Jézus felmegy a mennybe, mert nem ismerte fel Őt, de ti, sírni fogtok, mert üldözni fognak benneteket, és hazudozva minden rosszat mondanak rátok, az Ő nevéért. De amikor hazaérkeztek, várni fog benneteket Jézus, hogy Atyához vezessen titeket, akkor fájdalmatok örömre változik. Vállaljátok mindig a megpróbáltatást, és ajánljátok fel Jézusnak, Aki mindent javatokra fordít. Használjátok fel jól az időt, és kérjetek segítséget a Szentlélektől.

2018. 05. 10 Gecemáni órák

Gyermekeim! Mindent megtettem értetek, most rajtatok a sor. Menjetek, és hirdessétek az Evangéliumot minden teremtménynek. A bűn elhatalmasodott a világban, de az Én kegyelmem, annál inkább túlárad. A Szentlélek hatalmas ereje borítson be benneteket, hogy bátorságot kapjatok azok között beszélni, akik elhagytak Engem, és akik nem ismerik végtelen szeretetem irgalmát. Beszéljetek nekik Rólam, és tegyetek feléjük olyan gesztusokat, amelyben megérzik, mekkora szeretettel vagyok irántuk. Most oly nagyon eluralkodott a fejekben a káosz, és a gonosz erők elhatalmasodnak azok között, akik kiteszik magukat nekik. Imádkozzatok értük, nehogy elvesszenek a sátán útvesztőjében. Nagyon komolyan vegyétek necsak az imát, hanem jó példával járjatok előttük. Ne féljetek a hangoskodóktól, akik lepocskondiázzák az embert, és hazudozva minden rosszat elmondanak róla. Nincsenek tudatában, mit cselekszenek, és nem tudják kivel állnak szemben. Őértük is meghaltam. Kérjétek az Én nevemben, Mennyei Atyámtól megtérésüket, hogy megbánva bűneiket, visszatérjenek Hozzám. Jézus

2018. 05. 11.

Kedveseim! Miért van az, hogy mindennapjainkban oly kevés időnk marad Jézusra? Pedig, ha megfordítanánk a dolgot, és Jézussal végeznénk mindent, akkor bizonyosan megértettük, mit jelent a Vele való együttlétünk. Ha „benne élünk, mozgunk, és vagyunk” Szent Pál szavai szerint, akkor nincs mitől tartanunk, mert védelme alatt élünk, és átadtuk magunkat Neki. Így, a gonosznak nincs hatalma felettünk. Mégis tele vagyunk félelemmel, és szorongással, mert nem tudjuk milyen megpróbáltatások várnak ránk. Valójában, még nem jutottunk el a hitnek arra a magaslatára, amely az előttünk járó szentekben meg volt. Nekik sem volt könnyű életük, de ráhagyatkoztak Isten kegyelmére, mely utat mutatott nekik, és lehetővé tette a Vele való szoros együttlétet. Hagyatkozzatok a Szentlélek megvilágosító kegyelmére, és bizalommal kövessétek indításait, akkor felülemelkedtek a nehézségeken.

2018. 05. 12.

Kedveseim! Jézus azt mondja, hogy „kérjetek, és kaptok, hogy örömötök teljes legyen.” Miért nem merünk kérni Jézus nevében, a Mennyei Atyától? Olyanokat kérhetünk Tőle, amik az üdvösségünk javát szolgálja. Mennyire fontos, hogy ezt szem előtt tartsuk! Sokszor gondolunk a megélhetésünkre, és komolyan aggódunk emiatt, pedig, ha rábíznánk magunkat az isteni gondviselésre, akkor hamar rájönnénk, hogy Ő mindenben a javunkat akarja. A tanulás szempontjából fontos, hogy elfogadjuk Tőle, amit megenged. Mi az, amit kérhetünk Tőle? Kegyelmeket, hogy eljussunk az erényes életre, amely lehetővé teszi az örök életet. Ehhez szükséges számunkra, hogy teljesítsük azt a feladatot, amit Isten ránk bízott. Kutassunk, és kérjünk olyan kegyelmeket, amelyekkel felismerjük az Úr reánk vonatkozó akaratát!

Anna Terézia

http://engesztelok.hu/lelkielet/1310-punkosdi-elokeszulet-a-napi-evangeliumok-segitsegevel

Kommentek
  1. Én